امنیت رایانش ابری چیست ؟

امنیت ابری مجموعه‌ای از اقدامات، راهکارها و فناوری‌هایی است که باهدف بهبود حفاظت از زیرساخت‌های ابری، داده‌های موجود در آن و حریم خصوصی کاربران به کار گرفته می‌شوند. زیرساخت‌های ابری بستری برای میزبانی داده‌های سازمان‌ها و پیشبرد اهداف آنها هستند، بنابراین کارکرد بدون اختلال و حفظ امنیت در انها بسیار مهم است.در امنیت ابری معمولا یک‌ پوشش محافظتی برای داده‌ها، برنامه‌ها و زیرساخت‌ها در فضای ابری ایجاد می‌شود. اگر شما از سرور ابری استفاده می‌کنید، تمامی دسترسی‌های لایه‌ امنیتی شما چک می‌شود، این لایه‌های امنیتی برای کنترل، شامل Firewall، IPS و IDS است.

یکی از کارآمدترین روش‌ها ، در فضای امنیت ابری  رمزنگاری داده‌ها است. سیستم‌هایی که برای انتقال داده‌های خود از این شیوه استفاده نمی‌کنند، بیشتر در معرض خطر از بین رفتن اطلاعاتشان هستند.اگر ابرها در یک فضای ابری multi-cloud یا هیبریدی در لایه شبکه متصل شده باشند ، VPN می تواند ترافیک بین آنها را رمزگذاری کند. اگر آنها در لایه اپلیکیشن متصل شده باشند ، باید از رمزگذاری SSL / TLS استفاده شود. SSL / TLS همچنین باید ترافیک بین کاربر و cloud را رمزگذاری کند.

یکی دیگر از روشهای برقراری امنیت ابری استفاده از فایروال می باشد. فایروال ابری یا مجازی با مسدود کردن ترافیک وب مخرب ، پوششی محافظ در اطراف دارایی های ابر  ایجاد می کند. بر خلاف فایروال های سنتی که در محل میزبانی می شوند و از محیط شبکه دفاع می کنند ، فایروال های ابری در ابر میزبانی می شوند و یک مانع امنیتی مجازی در اطراف زیرساخت های ابر ایجاد می کنند. اکثر فایروال های برنامه های وب یا WAF در این گروه قرار می گیرند.

فایروال های Cloud حملات DDoS ، فعالیت مخرب ربات و سواستفاده از آسیب پذیری را مسدود می کنند. که موجب پایین امدن احتمال حمله سایبری می شود که زیرساخت های ابری یک سازمان را از بین میبرند.

امنیت رایانش ابری

امنیت ابری تحت عنوان امنیت رایانش ابری نیز شناخته می شود.

رایانش ابری (cloud computing) :

 ارائه خدمات و سرویسهای محاسباتی مانند سرورها، ذخیره سازها و موارد دیگری که با اینترنت مرتبط است، می باشد.  به این معنی که سورس یک نرم افزار به همراه داده های آن به یک فضای بیرونی منتقل می شود تا کاربران بتوانند بعد از ورود به سیستم مورد نظر و با هر دستگاهی که به اینترنت متصل می شوند، دسترسی به این داده ها داشته باشند.که باعث افزایش قدرت پردازش و همچنین امکان به اشتراک گذاری داده ها می شود. شرکت های ارائه دهنده خدمات محاسباتی، cloud provider نام دارند. این شرکت ها هزینه های مربوط به خدمات رایانش ابری را بر اساس میزان استفاده دریافت می کنند.

در سیستم های مبتنی بر رایانش ابری ، حجم کاری به طور محسوسی کاهش می یابد زیرا دیگر نیازی به استفاده از ایستگاه های کاری سنتی نیست.
به این صورت که یک شبکه از کامپیوترهایی که به صورت ابری شکل گرفته اند وظایف را بر عهده دارند و این امر باعث کاهش درخواست سخت افزار و نرم افزار و نهایتا کاهش هزینه ها می شود.
توانایی اجرا کردن نرم افزارهای درون ابر، توسط واسط کاربری خاص رایانش ابری ،  تنها چیزی است که کاربران نیاز دارند.این واسط کاربری می تواند در قالب یک مرورگر ساده وب نیز باشد.
سال هاست که مزایای استفاده از محاسبات ابری در زندگی ما وجود دارند ، اگر شما یک حساب ایمیل مثل Hotmail ،Yahoo و یا Gmail داشته باشید تا حدودی با رایانش ابری آشنا هستید که در واقع بدون راه اندازی میل سرور روی کامپیوترتان، از راه دور به حساب پست الکترونیکی خود متصل می شوید.

انواع رایانش ابری :

به طور کلی  ۳ نوع ابر وجود دارد. انواع cloud به شرح زیر هستند:

  • ابر عمومی ( Public Cloud )
  • ابر خصوصی ( Private Cloud )
  • ابر ترکیبی ( Hybrid Cloud )