امنیت نرم افزار:

امنیت نرم افزار همانطور که از نام آن پیداست، نوعی امنیت است که برای محافظت یا ایمن کردن برنامه در برابر حملات مخرب یا هک استفاده می شود. انواع حملات نرم افزاری شامل ویروس ها، باگ ها، کوکی ها، حمله رمز عبور، حمله بدافزار، سرریز بافر، جعل و غیره می باشد. Absolute، Norton، McAfee و غیره برخی از شرکت های معروفی هستند که امنیت نرم افزار را مدیریت می کنند و ضمانت می دهند که نرم افزار همچنان به عملکرد خود ادامه می دهد و از حملات در امان است.

امنیت سایبری:

امنیت سایبری، همانطور که از نام آن پیداست، نوعی امنیت است که برای محافظت از شبکه‌ ، سیستم‌ و برنامه‌ها در برابر دسترسی غیرمجاز یا حملات استفاده می‌شود. امنیت سایبری به عنوان امنیت رایانه یا امنیت اطلاعات نیز شناخته می شود. انواع حملات سایبری شامل فیشینگ ، تزریق SQL، . حملات بدافزار ،حملات DDoS ، حمله مرد میانی ، حمله سایبری بروت فورس و غیره است. Accenture، Cisco، Centrify، Fortinet و غیره برخی از شرکت‌های محبوبی هستند که امنیت سایبری را مدیریت می‌کنند.

امنیت سایبری شامل یک سری پروتکل است که یک شرکت یا یک فرد برای اطمینان از اطلاعات از “CIA” خود پیروی می کند.CIA مخفف کلمات یکپارچگی، محرمانه بودن و در دسترس بودن می باشد.

امنیت سایبری سه نوع است: امنیت ابری، امنیت برنامه و امنیت شبکه.

تفاوت بین امنیت نرم افزار و امنیت سایبری:

امنیت نرم افزار امنیت سایبری
 فرآیند تأمین امنیت نرم افزار در برابر حملات مخرب و هکرها است.

فرآیند تامین امنیت سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری از حمله، آسیب و دسترسی غیرمجاز.

مانع ورود ویروس ها و بدافزارها به برنامه می شود در نتیجه برنامه های وب سریع تر و روان تر اجرا می شوند. از این لحاظ بسیار اهمیت دارد که شامل همه مواردی می باشد که می توان برای محافظت از داده های محرمانه، PII (اطلاعات شناسایی شخصی)، PHI (اطلاعات سلامتی محافظت شده)، داده های شخصی و غیره انجام داد.
مراحل  شامل طراحی، ساخت و آزمایش نرم افزارهای امنیتی است. مراحل آن شامل مدیریت ریسک، امنیت شبکه، نظارت، مدیریت امتیازات کاربر، حفاظت از بدافزار است.
 به ویژه برای ایجاد سیستم های نرم افزاری عاری از آسیب پذیری و غیرقابل نفوذ بودن در برابر حمله طراحی شده است.  به ویژه برای محافظت از شبکه، دستگاه ها، برنامه ها و داده ها در برابر حملات سایبری ، آسیب یا دسترسی غیرمجاز طراحی شده است.
هدف اصلی آن توسعه نرم افزار قوی تر، با کیفیت بالاتر و بدون نقص است که به عملکرد صحیح و مناسب خود به راحتی ادامه دهد. هدف اصلی آن جلوگیری از و یا کاهش آسیب و دفاع از دارایی های محاسباتی در برابر همه عوامل تهدید در طول چرخه حیات حملات سایبری است.
فعالیت‌های آن شامل طراحی نرم‌افزار ایمن، توسعه دستورالعمل‌های کدگذاری امن برای توسعه‌دهندگان وب ، کدنویسی ایمن که از دستورالعمل‌های تعیین‌شده پیروی می‌کند، توسعه رویه‌ها و استانداردهای پیکربندی امن برای فاز استقرار و غیره است. فعالیت های آن شامل حفاظت و ایمن سازی داده ها، حفاظت از فناوری اطلاعات، کشف تهدیدات، حذف داده های غیرمجاز، اطمینان از محرمانه بودن و در دسترس بودن سرور و غیره است.
 تنها با بخش کوچکی از نرم افزار سروکار دارد که معمولاً در یک کامپیوتر از سیستم آپلود می شود. امنیت سایبری با شبکه در مقیاس بزرگتر یا کل شبکه سایبرنتیک یا بازار دیجیتال سروکار دارد.

دامنه محافظت ابزارهای امنیت نرم افزار معمولا فقط شامل سیستمی که به آن متصل هستند می شود ، محافظت شامل : یکپارچگی فایل ها، محرمانه بودن فایل ها و غیره می باشد.

دامنه آن از همه موارد در قلمرو سایبری مانند نرم افزار، داده، کد، فناوری، سخت افزار، اطلاعات دیجیتال و آنالوگ و غیره محافظت می کند.
ابزارهای مورد استفاده برای امنیت نرم افزار شامل  آنتی ویروس، ضد بدافزار، ضد جاسوس افزار (antispyware)، نرم افزار رمزگذاری داده ها و غیره می باشد. ابزارهای مورد استفاده برای امنیت سایبری شامل فایروال ها، لایه های نظارت بر رفتار، سیستم های پشتیبان آنلاین، محدودیت های مبتنی بر شبکه و غیره است.
امنیت نرم افزار در مقایسه با امنیت سایبری  تطابق پذیری کمتری دارد. کاربری بیشتری دارد زیرا از معماری دیجیتال بیشتری در مقایسه با امنیت نرم افزار محافظت می کند.

امنیت نرم افزار

  •  فرآیند تأمین امنیت نرم افزار در برابر حملات مخرب و هکرها است.
  • مانع ورود ویروس ها و بدافزارها به برنامه می شود در نتیجه برنامه های وب سریع تر و روان تر اجرا می شوند.
  • مراحل  شامل طراحی، ساخت و آزمایش نرم افزارهای امنیتی است.
  •  به ویژه برای ایجاد سیستم های نرم افزاری عاری از آسیب پذیری و غیرقابل نفوذ در برابر حمله طراحی شده است.
  •  هدف اصلی آن توسعه نرم افزار قوی تر، با کیفیت بالاتر و بدون نقص است که به عملکرد صحیح و مناسب خود به راحتی ادامه دهد.
  • فعالیت‌های آن شامل طراحی نرم‌افزار ایمن، توسعه دستورالعمل‌های کدگذاری امن برای توسعه‌دهندگان وب ، کدنویسی ایمن که از دستورالعمل‌های تعیین‌شده پیروی می‌کند، توسعه رویه‌ها و استانداردهای پیکربندی امن برای فاز استقرار و غیره است.
  •   تنها با بخش کوچکی از نرم افزار سروکار دارد که معمولاً در یک کامپیوتر از سیستم آپلود می شود.
  • دامنه محافظت ابزارهای امنیت نرم افزار معمولا فقط شامل سیستمی که به آن متصل هستند می شود ، محافظت شامل : یکپارچگی فایل ها، محرمانه بودن فایل ها و غیره می باشد.
  •  ابزارهای مورد استفاده برای امنیت نرم افزار شامل  آنتی ویروس، ضد بدافزار، ضد جاسوس افزار (antispyware)، نرم افزار رمزگذاری داده ها و غیره می باشد.
  • امنیت نرم افزار در مقایسه با امنیت سایبری کمتر تطبیق پذیر است.

امنیت سایبری

  • فرآیند تامین امنیت سیستم‌ها و شبکه‌های کامپیوتری از حمله، آسیب و دسترسی غیرمجاز.
  •  از این لحاظ بسیار اهمیت دارد که شامل همه مواردی می باشد که می توان برای محافظت از داده های محرمانه، PII (اطلاعات شناسایی شخصی)، PHI (اطلاعات سلامتی محافظت شده)، داده های شخصی و غیره انجام داد.
  •  مراحل آن شامل مدیریت ریسک، امنیت شبکه، نظارت، مدیریت امتیازات کاربر، حفاظت از بدافزار است.
  • به ویژه برای محافظت از شبکه، دستگاه ها، برنامه ها و داده ها در برابر حملات سایبری ، آسیب یا دسترسی غیرمجاز طراحی شده است.
  • هدف اصلی آن جلوگیری از و یا کاهش آسیب و دفاع از دارایی های محاسباتی در برابر همه عوامل تهدید در طول چرخه حیات حملات سایبری است.
  • فعالیت های آن شامل حفاظت و ایمن سازی داده ها، حفاظت از فناوری اطلاعات، کشف تهدیدات، حذف داده های غیرمجاز، اطمینان از محرمانه بودن و در دسترس بودن سرور و غیره است.
  • امنیت سایبری با شبکه در مقیاس بزرگتر یا کل شبکه سایبرنتیک یا بازار دیجیتال سروکار دارد.
  • دامنه آن از همه موارد در قلمرو سایبری مانند نرم افزار، داده، کد، فناوری، سخت افزار، اطلاعات دیجیتال و آنالوگ و غیره محافظت می کند.
  •  ابزارهای مورد استفاده برای امنیت سایبری شامل فایروال ها، لایه های نظارت بر رفتار، سیستم های پشتیبان آنلاین، محدودیت های مبتنی بر شبکه و غیره است.
  •  کاربری آن بیشتر است زیرا از معماری دیجیتال بیشتری در مقایسه با امنیت نرم افزار محافظت می کند.