امنیت نقطه پایانی چیست؟

امنیت نقطه پایانی فرآیند محافظت از دستگاه‌هایی که به اینترنت متصل می شوند مانند رایانه‌های رومیزی ، لپ‌تاپ ، تلفن‌های همراه و تبلت‌ها در برابر تهدیدات مخرب و حملات سایبری است. نرم‌افزار امنیتی Endpoint به کسب‌وکارها این امکان را می‌دهد تا از دستگاه‌هایی که کارمندان برای مقاصد کاری از آنها در شبکه یا در فضای ابری استفاده می‌کنند در برابر تهدیدات سایبری محافظت کنند.



چشم انداز کسب و کار مدرن شاهد حجم فزاینده ای از تهدیدات امنیت سایبری از سوی مجرمان سایبری پیشرفته است. هکرها هر 39 ثانیه یک حمله سایبری انجام می دهند که در مجموع روزانه 2244 حمله انجام می شود. نقاط پایانی با توجه به تعداد زیاد آنها برای اتصال به شبکه ها یکی از رایج ترین اهداف هستند. طبق بینش Strategy Analytics، در سال 2018، 22 میلیارد دستگاه متصل وجود داشت که پیش بینی می شود تا سال 2025 به 38.6 میلیارد دستگاه و تا سال 2030 به 50 میلیارد دستگاه افزایش یابد. طبق یک گزارش تهدید ، 30 درصد از نقض داده ها شامل بدافزاری است که در نقاط پایانی نصب شده است.Endpoint معنی

نقاط پایانی اغلب برای موفقیت یک کسب و کار مهم هستند زیرا راهی برای دسترسی به فایل های مهم، فرآیندها، انواع دارایی های دیجیتال و سایر افراد در سازمان فراهم می کنند. با این حال، آنها همچنین می توانند کلید استراتژی یک مهاجم باشند. اگر شبکه ای مانند بدن انسان باشد، نقاط پایانی روزنه هایی هستند که از طریق آنها می توان بیماری های سایبری را معرفی کرد. بدون محافظت کافی و سیستم ایمنی سایبری قوی، شیوع بیماری آسان است.

چه دستگاه هایی به عنوان نقطه پایانی طبقه بندی می شوند؟

هر دستگاهی که افراد در حین اتصال به شبکه با آن تعامل دارند به عنوان نقطه پایانی طبقه بندی می شود.  از جمله:

  • لپ تاپ ها
  • تلفن های همراه
  • تبلت ها
  • چاپگرها
  • سرورها
  • تجهیزات پزشکی
  • اسکنرهای دستی
  • روبات ها
  • همه دستگاه های اینترنت اشیا (IoT).

چرا امنیت نقطه پایانی مهم است؟

نقاط پایانی ، همگی به طور مداوم در معرض تاثیرات کاربران قرار می گیرند. در بسیاری از موارد، نقض تصادفی اتفاق می افتد. به طور مثال، یک کارمند خوش نیت ممکن است دستگاه خود را بدون مراقبت رها کند در حالی که هنوز در یک منطقه حساس وارد شده است، یک رمز عبور روی میز بگذارد، یا به یک شبکه ناامن مانند شبکه ای در فرودگاه یا یک کانون عمومی دسترسی داشته باشد.



امنیت نقطه پایانی از شما در برابر حملات ناشی از بی دقتی و نقض عمدی برنامه ریزی شده محافظت می کند.

.

انواع راههای امنیت نقطه پایانی کدامند؟

انواع مختلفی از امنیت وجود دارد که می توانید برای محافظت از نقاط پایانی خود پیاده سازی کنید. در اینجا تعدادی از موثرترین نمونه های امنیت نقطه پایانی آورده شده است.

امنیت اینترنت اشیا (IoT) :

نرم افزاری که از دستگاه های اینترنت اشیا (IoT) محافظت می کند، یکی از مهم ترین انواع ابزارهای امنیت نقطه پایانی برای شرکت ها می باشد. هر چه دستگاه‌های اینترنت اشیا بیشتری داشته باشید.از جمله دستگاه‌هایی که توسط مشتریانی که ممکن است با شبکه شما ارتباط برقرار کنند . باید در مورد ساختار امنیتی خود دقیق‌تر عمل کنید. هر یک می تواند به عنوان یک نقطه دسترسی به دارایی های دیجیتال شما استفاده شود.

کنترل دسترسی به شبکه (NAC) :

کنترل دسترسی شبکه (NAC)  ، بر مدیریت هویت کاربران و دستگاه‌هایی که به شبکه دسترسی پیدا می‌کنند و همچنین کارهایی که انجام می‌دهند و با کدام بخش‌ها تعامل دارند، تمرکز دارد. NAC از فایروال هایی که بین کاربران، دستگاه ها و بخش های حساس شبکه قرار گرفته اند، استفاده می کند.

Network Access Control :NAC

پیشگیری از نشت داده ها :

یک استراتژی پیشگیری از از دست دادن داده (DLP) بر اطمینان از اینکه امن ترین منابع داده شما در برابر نفوذ محافظت می شوند، تمرکز دارد. یکی از بهترین راه‌ها برای محافظت از این دارایی‌ها، آگاه کردن کارمندان در مورد تاکتیک‌های فیشینگ و همچنین نصب نرم‌افزارهای ضد بدافزار برای جلوگیری از از دست رفتن داده‌های برنامه‌های مخربی است که هکرها در نقاط پایانی شما نصب می‌کنند.

حفاظت در برابر تهدیدات داخلی :

تهدیدهای داخلی از سوی افراد درون سازمان شما می آید. کنترل اینکه چه کسی به کدام ناحیه از شبکه شما دسترسی دارد، نظارت بر کارهایی که انجام می دهند و اطمینان از پایان صحیح تمام جلسات می تواند از نقاط پایانی شما محافظت کند. استفاده از ابزارهای دسترسی به شبکه با اعتماد صفر (ZTNA) برای کنترل افرادی که در داخل شرکت شما می توانند به مناطق حساس دسترسی داشته باشند، مهم است.

طبقه بندی داده ها :

شرکت‌ها از طبقه‌بندی داده‌ها برای جداسازی با ارزش‌ترین و آسیب‌پذیرترین داده‌ها استفاده می‌کنند و سپس نقاط پایانی را شناسایی می‌کنند که می‌توانند برای دسترسی غیرمجاز به آن‌ها استفاده شوند. به عنوان مثال، یک سازمان ممکن است چندین نماینده خدمات مشتری داشته باشد که از راه دور کار می کنند و به اطلاعات مالی حساس مشتری دسترسی دارند. در این شرایط، طبقه‌بندی داده‌ها ممکن است به تعیین سطح حمله حیاتی کمک کند.

فیلتر کردن URL :

فیلتر URL، شامل مسدود کردن وب سایت های بالقوه مخرب است تا کاربران داخلی نتوانند به آنها دسترسی داشته باشند. این امر اغلب با استفاده از فایروال سخت افزاری یا نرم افزاری انجام می شود.

جداسازی مرورگر (Browser Isolation ) :

با ایزوله کردن مرورگر، سژن های اجرا شده توسط مرورگرهای کاربران  در یک محیط ایزوله اجرا می شود. این جداسازی از دانلود هر گونه کد مخرب در طول سژن ها که تهدیدی برای حفاظت از دارایی های دیجیتالی هستند ، جلوگیری می کند.

امنیت محیط ابری :

امنیت محیط ابر ، در نقاط پایانی شامل محافظت از منابع ابری در برابر دستگاه ها و کاربرانی است که می توانند به آنها دسترسی داشته باشند. می‌توانید از فایروال ابری برای کنترل اینکه کدام افراد و دستگاه‌ها به منابع ابری شما دسترسی دارند، استفاده کنید. همچنین می توانید از ابزارهای وب فیلترینگ مبتنی بر ابر استفاده کنید.



رمزگذاری نقطه پایانی (Endpoint Encryption) :

رمزگذاری نقطه پایانی با اطمینان از اینکه تنها کسانی که کد رمزگشایی دارند می توانند به داده های حساس دستگاه دسترسی داشته باشند ، سیستم را  ایمن می کند. این تکنیک برای بسیاری از انواع نقاط پایانی کاربردی است و امکان جستجو و دانلود بدون نگرانی و حتی دسترسی به اطلاعات مالی حساس را فراهم می کند.

دروازه های ایمیل امن :

یک دروازه ایمیل امن (SEG) پیام‌هایی را که وارد و خارج از سیستم ایمیل شما می‌شوند، بررسی می‌کند و هر کدام را برای تهدیدات احتمالی بررسی می‌کند. هنگامی که یک پیوند یا فایل مشکوک شناسایی می شود، دروازه از دسترسی به ایمیل جلوگیری می کند.

SEG :Secure Email Gateway

لینک های مرتبط