DevSecOps چیست؟

DevSecOps مخفف توسعه، امنیت و عملیات است. DevSecOps مفهومی است که در آن امنیت برنامه های وب ، یک مسئولیت مشترک برای تمامی تیم فناوری اطلاعات می باشد. تعریف DevSecOps حول محور قرار دادن خودکار امنیت در اولویت اصلی به عنوان بخشی از چرخه عمر توسعه هر نرم افزاری می باشد و پس از پایان توسعه ادامه می یابد.

DevSecOps : development , security and operations

نحوه ادغام امنیت در چارچوب DevOps

در ساختار توسعه قدیم اپلیکیشن ها، تیم توسعه عملیات یا DevOps برای یافتن آسیب پذیری ها به تیم امنیت متکی است. در این روال پس از دریافت بازخورد تیم امنیت ، اقدام به اعمال تغییرات در دور بعدی اصلاحات اپلیکیشن می کنند. اما با ادغام نیروها با تیم امنیتی در مراحل اولیه، امنیت بخشی از راه حل اصلی می شود و توسعه دهندگان شانس بیشتری برای تولید یک برنامه وب امن در چند تکرار اول اصلاحات دارند.

فرآیند ادغام شامل موارد زیر است:

  • اتوماسیون:

بسیاری از فرآیندهای امنیتی را می توان خودکار کرد و از ورود دستی زمانبر و تکراری جلوگیری کرد.

  • تجزیه و تحلیل کد:

در این ادغام کدهایی که توسعه دهندگان می نویسند ، توسط کارشناسان امنیتی برای شناسایی آسیب پذیری های احتمالی تجزیه و تحلیل می شوند.

  • ارزیابی منظم تهدیدات :

همراه با پیشرفت توسعه اپلیکیشن ها ، تهدیداتی که آسیب‌پذیری ها را هدف قرار می دهند نیز تغییر خواهند کرد. ارزیابی منظم تهدیدات احتمالی، تیم فناوری اطلاعات را قادر می‌سازد تا امنیت را در یک مرحله قبل از نهایی کردن محصول برقرار کند. ارزیابی تهدیدات سایبری همچنین از بازگشت تیم فناوری به عقب و تغییر یک عنصر اساسی در اپلیکیشن جلوگیری می کند، که در برخی موارد، ممکن است نیاز به تغییر جنبه های بعدی برنامه نیز داشته باشد.



  • ردیابی پیکربندی:

اگر پیکربندی یک عنصر از یک اپلیکیشن یا نحوه تعامل اپلیکیشن با دیگران تغییر کند، این تغییر باید شناخته شده و ردیابی شود. به این دلیل که هر تغییر در پیکربندی برنامه می تواند منجر به ایجاد آسیب پذیری جدید شود.

  • آموزش امنیت:

در حالی که بسیاری از توسعه دهندگان درک اولیه از اصول و تکنیک های امنیتی دارند، آموزش عمیق تر لازم است. آگاهی از عملکرد درونی تهدیدها و راه حل های امنیتی به آنها کمک می کند تا امنیت را بهتر در فرآیند توسعه برنامه های وب ادغام کنند.

ابزارهای امنیتی برنامه که در DevSecOps استفاده می شوند

فرآیند DevSecOps چیزی نیست که بتوان بدون کمک ابزارها انجام داد. ابزارهای مختلفی از جمله SAST، SCA، IAST و موارد دیگر وجود دارد که DevSecOps را به عنوان یک مفهوم و فرآیند تا حد امکان ارزشمند می‌سازد.انتخاب ابزارهای مناسب برای ادغام مداوم امنیت، مانند توافق بر روی یک محیط توسعه یکپارچه (IDE) با ویژگی‌های امنیتی، می تواند به تحقق اهداف امنیت کمک کند.

  • تست امنیت استاتیک اپلیکیشن (SAST) :

ابزارهای SAST معمولاً در طول فرآیند کدگذاری چرخه عمر توسعه سیستم به کار می روند. پس از کدنویسی، SAST همچنین آن کد را به عنوان بخشی از فرآیند ساخت و استقرار بررسی خواهد کرد. ابزارهای SAST از این نظر قدرتمند هستند که می توانند کد اختصاصی یا سفارشی را برای هر نوع نقص طراحی یا خطای کدگذاری اسکن کنند.

  • تجزیه و تحلیل ترکیب نرم افزار (SCA) :

ابزار SCA برای تجزیه و تحلیل اسکن آسیب پذیری کد منبع و همچنین باینری ها طراحی شده است. وجود آسیب پذیری های شناخته شده در طول چرخه عمر یک برنامه وب بسیار رایج هستند. کامپوننت‌های منبع باز و شخص ثالث ممکن است این آسیب‌پذیری‌ها را در خود جای دهند و فرصت‌هایی را برای بهره‌برداری توسط مجرمان سایبری ایجاد کنند. ابزارهای SCA امکان ادغام را به عنوان بخشی از روند استقرار مداوم برای شناسایی مستمر آسیب پذیری های شناخته شده فراهم می کند.

  • تست امنیت اپلیکیشن های تعاملی (IAST) :

بخش مهمی از چرخه عمر توسعه سیستم تست کردن است. با ابزار IAST، شما در حال استفاده از ابزارهایی هستید که همراه با تست های عملکردی دستی یا خودکار کار می کنند. ابزارها رفتار زمان اجرا یک برنامه وب را تجزیه و تحلیل می کنند و با انجام این کار، می توانند آسیب پذیری ها را شناسایی کنند و به توسعه دهندگان امکان دسترسی به منبع ایجاد مشکل را می دهند.



  • تست امنیت پویای اپلیکیشن (DAST)

تست امنیت پویای اپلیکیشن یا DAST نوعی فناوری تست خودکار است که در کاربرد آن منحصر به فرد است. از طریق استفاده از ابزار DAST، همانطور که از طریق یک API یا برنامه وب کار می کند، به گونه ای عمل می کند که گویی یک مجرم سایبری است. نگاهی به نحوه نمایش برنامه در سمت مشتری، از طریق اتصال شبکه، می تواند به شناسایی آسیب پذیری هایی که نیاز به اصلاح دارند کمک کند. DAST نه تنها برای یک برنامه وب مفید است، بلکه برای دستگاه‌های متصل به وب مانند دستگاه‌های IoT، سرورهای بک‌اند و غیره نیز مفید است.

مزایای DevSecOps

DevSecOps یک تیم توسعه را قادر می‌سازد تا کد را به سرعت و بدون به خطر انداختن امنیت ارائه و اجرا کند. DevSecOps مزایای بسیاری دارد از جمله :

  • صرفه جویی در زمان :

تحویل سریع کد نسبتاً آسان است. یک تیم DevOps می‌تواند کد را اغلب بدون توجه و یا حتی نادیده گرفتن مسائل امنیتی احتمالی بنویسد و آن را منتشر نماید . با این حال، با گذشت زمان، آسیب‌پذیری‌هایی که در فرآیند توسعه مورد توجه قرار نگرفته‌اند،می توانند دوباره به سازمان، تیم توسعه و کاربران برنامه های وب ، بازگردند. این امر منجر به صرف زمان برای بازگشت به عقب و رسیدگی به مسائل امنیتی در تیم های توسعه عملیات می شود. در حالی که به ادغام تیم توسعه عملیات با تیم امنیت ، بخش ذاتی از فرآیند، برطرف کردن آسیب‌پذیری‌ها در هر مرحله از طراحی می باشد. بنابراین، تیم توسعه می‌تواند یک نسخه امن‌تر از اپلیکیشن را سریع‌تر منتشر کند.

  • کاهش هزینه ها :

مسائل امنیتی می تواند باعث تاخیرهای پرهزینه و وقت گیر شود. هنگامی که توسعه‌دهندگان مجبور به بازگشت و دوباره نویسی بسیاری از کدنویسی‌ها برای رفع آسیب‌پذیری‌ها می شوند، نفر ساعت های کاری لازم برای توسعه یک برنامه وب به شدت افزایش می‌یابد. این مساله نه تنها مستلزم صرف زمان بیشتر در یک پروژه است، بلکه همین متخصصان را از کار روی پروژه‌های دیگری که می‌تواند به نفع سازمان باشد، باز می‌دارد.

از سوی دیگر، اگر سازمانی از چرخه عمر DevSecOps استفاده کند، نیاز به بازگشت به عقب و ایجاد تغییرات می تواند به میزان قابل توجهی کاهش یابد، ساعات کار صرفه جویی شود و تیم توسعه برای شرکت در کارهای دیگر آزاد شود.



علاوه بر این، DevSecOps می تواند منجر به بازگشت سرمایه (ROI) بهتری برای زیرساخت امنیتی سازمان شود. از آنجایی که تیم امنیت مشکلات را از قبل در فرآیند طراحی برطرف می کند، کار آنها از بسیاری از مشکلات آینده جلوگیری می کند. بنابراین DevSecOps نه تنها منجر به یک برنامه وب ایمن تر می شود، بلکه تعداد مشکلاتی را که زیرساخت امنیت سازمان باید با آنها مقابله کند کاهش می دهد.

  • امنیت پیشگیرانه :

اگر رویکرد DevSecOps را پیاده‌سازی کنید، می‌توان آسیب‌پذیری‌های کد را به موقع تشخیص داد. مدل DevSecOps شامل تجزیه و تحلیل کد و انجام ارزیابی‌های منظم و روتین تهدیدات سایبری می‌شود. این رویکرد پیشگیرانه برای امنیت به تیم‌های فناوری امکان می‌دهد تا نه تنها واکنش مناسب در مقابل مسائل در هنگام بروز داشته باشند ، بلکه نمایه ریسک برنامه‌ها را کنترل کنند.

  • بازخورد مستمر :

DevSecOps یک حلقه بازخورد پیوسته ایجاد می کند که راه حل های امنیتی را در طول فرآیند توسعه نرم افزار در هم می آمیزد. چه DevOps شما با استفاده از سرورهای داخلی انجام شود یا از DevOps ابری استفاده کنید، توسعه‌دهندگان بازخورد دائمی از متخصصان امنیت تیم دریافت می‌کنند. به همین ترتیب، تیم امنیت بازخورد مستمری را از توسعه‌دهندگان دریافت می‌کند که می‌توانند از آن برای طراحی راه‌حل‌هایی استفاده کنند که بهتر با زیرساخت و عملکرد برنامه سازگار باشد.

بازخورد مداوم همچنین توسعه عملکردهای امنیتی خودکار را بهبود می بخشد. تیم امنیتی می‌تواند اطلاعات مربوط به گردش کار برنامه را از تیم توسعه جمع‌آوری کند و از آن بازخورد برای طراحی پروتکل‌های اتوماسیون استفاده کند که به فرآیندهای خاص آن برنامه کاربردی کمک می‌کند.


علاوه بر این، بازخورد مداوم به تیم اجازه می‌دهد تا هشدارهایی را برنامه‌ریزی کند که نیاز به تنظیمات در طراحی برنامه یا تغییراتی در ویژگی‌های امنیتی آن را نشان می‌دهد. دانش در مورد آنچه که هر تیم باید از آن آگاه باشد و اینکه چگونه بر روند ساخت برنامه تأثیر می گذارد می تواند برای تصمیم گیری در مورد شرایط مختلفی که باید هشدارهای مختلف را ایجاد کنند استفاده شود. با اتوماسیون DevOps ایمن که به خوبی طراحی شده است، این تیم می تواند محصولات ایمن را در زمان کمتری تولید کند.

  • ایجاد همکاری بین تیم ها :

یک محیط مشارکتی، یکی از مزایای فرهنگی رویکرد DevSecOps است. در طول چرخه عمر توسعه، ارتباطات افزایش می‌یابد زیرا اعضای تیم باید بدانند که چگونه هر جنبه از یک برنامه کاربردی با اقدامات امنیتی لازم ارتباط برقرار می‌کند. همانطور که تیم های مختلف ، برای حل این معما همفکری می کنند، همکاری افزایش می یابد و در نهایت سازمان و محصول منسجم تری به دست می آورید.