سوئیچ شبکه چیست ؟

امروزه سوئیچ ها بخش مهمی از ساختار شبکه های صنعتی مدرن هستند. یک سوئیچ همانند جعبه ایست متشکل از چندین پورت اترنت که از این لحاظ شبیه هاب (Hub) می‌باشد، با وجود آنکه هر دو تجهیزها وظیفه برقراری ارتباط بین دستگاه‌های مختلف را بر عهده دارند، تفاوت از آنجاست که هاب بسته‌های ارسالی از طرف یک دستگاه را به همه درگاه‌های خود ارسال می‌کند و کلیه دستگاه‌های دیگر علاوه بر دستگاه مقصد این بسته‌ها را دریافت می‌کنند در حالیکه در سوئیچ ارتباطی مستقیم بین پورت دستگاه مبدا با درگاه دستگاه مقصد برقرار میشود و بسته‌ها مستقیما فقط برای آن ارسال می‌شود.
این ویژگی از آنجا می‌آید که سوئیچ می‌تواند بسته‌ها را پردازش کند، در سوییچ‌های معمولی که به سوییچ لایه ۲ معروفند این پردازش تا لایه دوم مدل مرجع OSI پیش می‌رود و نتیجه این پردازش، جدولی است که در سوییچ با خواندن آدرس سخت‌افزاری (MAC Address) فرستنده بسته و ثبت پورت ورودی تشکیل خواهد شد .

دسته بندی کلی سوئیچ های شبکه :

سوئیچ های شبکه به دو دسته کلی , سوئیچ های پیکربندی ثابت (Fixed-configuration Switches ) و سوئیچ های ماژولار ( Modular Switches) تقسیم بندی می گردند.

سوئیچ های ماژولار در صورت نیاز قابلیت افزودن ماژول را دارند . همینطور در سوئیچ های مدولار تعداد و نوع پورت ، فایروال ، ارتباط وایرلس و آنالیز شبکه قابل توسعه هستند . به دلیل  انعطاف پذیری و قابل توسعه بودن بسیار گران قیمت هستند .

درحالی که سوئیچ های پیکربندی ثابت قابلیت بهینه سازی را ندارند. بنابراین  تعداد و نوع پورت آنها مشخص و ثابت می باشد. همین ویژگی باعث قیمت پایینتر آنها می شود . در این دسته بندی می توان سوئیچ های مدیریتی ، سوئیچ های غیره مدیریتی ،سوئیچ های smart  و سوئیچ های POE را یافت .

گفته شده که سوییچ بطور معمول در لایه ۲ مدل OSI کار می‌کند ولی سوییچ‌هایی با قابلیت کارکرد در لایه‌های مختلف حتی تا لایه ۷ را هم دارا هستند. پرکاربردترین سوییچ در بین لایه‌های مختلف بجز لایه دوم می‌توان به سوئیچ لایه ۳ اشاره کرد که در بسیاری موارد جایگزین مناسبی برای روتر می‌باشند. از سوییچ می‌توان در یک شبکه کوچک تا شبکه‌های بزرگ و یا Backbone های چند گیگابایتی استفاده کرد.



انواع سوئیچ های پیکربندی ثابت شبکه:

  • سوئیچ مدیریتی Unmanaged Switch
  • سوئیچ غیرمدیریتی Managed Switch
  • سوئیچ مدیریتی Smart Switch
  • سوئیچ های PoE

سوئیچ های غیرمدیریتی (Unmanaged )

یک سوییچ غیر مدیریتی بدون نیاز به پیکربندی به درستی کار می کند . این مدل سوئیچ برای پیکربندی طراحی نشده است .بنابراین نیازی نیست که نگران نصب و پیکربندی آن باشید. سوییچ های غیرمدیریتی ظرفیت شبکه کمتری نسبت به سوییچ های مدیریتی دارند . سوییچ های غیرمدیریتی دارای قیمت کمتری هستند و تنها قابلیت های اولیه را ارائه میکنند. این دسته از سوییچ‌ها ویژگی هایی مثل دسترسی web page و مدیریت SNMP را ندارند. به همین دلیل شما معمولا این نوع سوییچ ها را در تجهیزات شبکه های کوچک می بینید.

سوئیچ های مدیریتی ( Managed)

برای کنترل و نگهداری شبکه های بزرگ و یا شبکه هایی که نیاز به پهنای باند زیاد و کنترل شده دارند ، از سوئیچ های مدیریتی استفاده می شود. یک سوییچ شبکه مدیریتی، قابل پیکربندی است و انعطاف پذیری و ظرفیت بیشتری نسبت به سوییچ های غیرمدیریتی دارد . سوییچ های مدیریت شده دارای قابلیت دسترسی از طریق صفحات وب می باشند و پیکربندی آن ها توسط یک مرورگر اینترنت انجام پذیر است. شما می توانید این نوع سوییچ ها را به صورت لوکال یا ریموت مانیتورینگ و تنظیم کنید تا کنترل شبکه بهتری به شما بدهد. آن ها از پروتکل پیکربندی SNMP جهت مدیریت شبکه و پروتکل RSTP جهت ایجاد شبکه های ریداندانت و خود ترمیم (self-healing) پشتیبانی میکنند. سوییچ های مدیریت شده دارای قیمتی بالاتر نسبت به سوییچ های غیرمدیریتی هستند.

شرکت فنی مهندسی نوآوران افراتک هوشمند از طریق ایجاد همکاری با بیش از 30 شرکت داخلی و خارجی فعال در زمینه تولید تجهیزات انفورماتیک، این امکان را به شما می‌دهد تا تجهیزات مورد نیاز خود را با بالاترین کیفیت و در سریع‌ترین زمان به دست آورید.